Spitalul de Cercetare Humanitas din Milano (www.humanitas.net) este un IRCCS – o acreditare in sistemul italian care recunoaste o institutie concentrata pe excelenta in ingrijirea clinica si cercetare.

Cu alte cuvinte, un spital general multi-disciplinar cu 747 de paturi (din care 75 sunt in pentru internarile de zi medicale, chirurgicale si oncologic si 28 in unitatea de terapie intensiva, in timp ce 120 de locuri de cazare sunt rezervate reabilitarii cardio-orto-neuro-motorii intr-o cladire separata), 30 sali de operatie, 5 camere angiograficei si 190 de clinici in ambulator.

Spitalul de cercetare Humanitas (ICH) este acreditat de Sistemul Italian National de Sanatate. Activitatile sale de diagnosticare si terapeutice satisfac nevoile pacientilor la nivel local, national si international. In medie, mai mult de 6500 de pacienti din toata Italia, si din ce in ce mai mult din strainatate, vin la Milano in fiecare zi. In 2014, am tratat mai mult de 40.000 de pacienti internati, 2.400.000 vizite in ambulator, 55.000 de pacienti in Unitatea de Primiri Urgente, mai mult de 30% dintre ei provenind din alte regiuni italiene si din strainatate.

“Studiul de caz Humanitas” a fost prezentat studentilor de Harvard MBA in cadrul cursului “Inovatii in Sanatate”, curs privind planificarea si gestionarea de servicii de asistenta medicala de calitate.

ICH este primul spital general italian care a fost certificat de catre Comisia Comuna Internationala (Joint Commission International). Din decembrie 2002, ICH a obtinut aceasta certificare internationala ca urmare a atingerii celor mai inalte standarde in institutiile medicale din punctul de vedere al atat pacientilor cat si sistemelor de asistenta medicala publice.

Construit in jurul centrelor pentru prevenirea si tratamentul cancerului, cardiovasculare, neurologice si ortopedice, si dispunand de un Centru de oftalmologie si un Centru de Fertilitate,

ICH ofera cele mai avansate standarde la nivel international, precum si tehnologii de ultima ora. Printre acestea se numara radioterapia si radiochirurgia, cu acceleratoare nucleare de ultima generatie – care includ aparatura EDGE, doua TrueBeam si unul Gamma Knife -, acestea functionand la viteza mare si permitand un tratament extrem de rapid si precis. Mai mult decat atat, ICH este echipat cu sistem chirurgical robotizat Da Vinci si un altul care trateaza aritmii cardiace, doua aparate RMN 3 Tesla, un alezaj-deschis MRI si un PET-CT.

In 2014, ICH a infiintat o Universitate (http://www.hunimed.eu), o scoala medicala internationala construita alaturi de renumitul Spital de Cercetare Humanitas.

ICH este nava amiral a unui Grup Medical, unul dintre cele mai importante grupuri de spitale private din Italia. Este compus din sase spitale, dintre care patru sunt acreditate de Comisia Comuna Internationala. Spitalele sunt situate in Milano, Bergamo, Torino, Catania si Castellanza (Varese).